full screen background image

Echipa “Let’s Do It, Romania!” a dat startul înscrierilor pentru “Marea Curățenie” de pe 24 septembrie

Persoanele care vor să devină voluntari în cadrul acțiunii de curățenie națională ‘Let’s Do It, Romania!, stabilită pentru data de 24 septembrie, se pot înscrie în program începând de marți, au anunțat organizatorii evenimentului, într-un comunicat de presă, transmis AGERPRES.

Potrivit echipei “Let’s Do It, Romania!”, cei care doresc să participe la acțiunile de ecologizare se pot înscrie online, fie direct pe site-ul dedicat al campaniei, fie în aplicația “Let’s Do It, Romania!”, disponibilă gratuit pentru iPhone și Android. Odată încris, voluntarul își poate forma o echipă alături de care să curețe anumite locuri de deșeuri, ce se regăsesc pe Harta Națională a Deșeurilor.

O altă modalitate de înscriere este offline, direct la unul dintre punctele de înregistrare ce vor fi disponibile în data de 24 septembrie, în fiecare oraș participant la campania “Let’s Do It, Romania!”.

Toate punctele de înregistrare pentru Ziua de Curățenie Națională vor fi afișate în curând pe site-ul “Let’s Do It, Romania!” și pe pagina de Facebook. De asemenea, pe site-ul proiectului a fost creată și o pagină cu răspunsuri la cele mai frecvente întrebări ale voluntarilor, iar în săptămâna 19 — 24 septembrie va intra în scenă și un call-center dedicat.

Conform echipei proiectului, România va coordona, în acest an, și activitatea de curățenie națională din Republica Moldova, prin asigurarea de resurse financiare și materiale, precum și de toată expertiza necesară.

Astfel, România va oferi întregul suport tehnic pentru echipa “Hai Moldova!”, de la dezvoltarea site-ului “Hai Moldova!” la Harta Deșeurilor, care va fi realizată cu ajutorul aplicației de raportare a deșeurilor “Let’s Do It!”, lansată în urmă cu un an în România. Susținerea din partea “Let’s Do It, Romania!” nu va fi cuprinde doar Ziua de Curățenie de pe 24 septembrie, ci va continua și după această zi, printr-o campanie de educare a elevilor în școlile din municipiul Chișinău.

În 2016, “Let’s Do It, Romania!” beneficiază, pentru prima dată, de sprijinul Guvernului României, iar cinci ministere vor fi implicate în mod direct în Ziua de Curățenie Națională: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin structurile sale (Apele Române, Garda Națională de Mediu, APM), va contribui la identificarea zonelor cu deșeuri; Ministerul Educației Naționale, care va implica din nou profesori și elevi; Ministerul de Interne, care va participa la curățenie cu instituțiile din subordine: Jandarmeria Română, Poliția Română; Ministerul Justiției, care se va implica prin Administrația Națională a Penitenciarelor; Ministerul Transporturilor, care va face curățenie în gări și în apropierea acestora.

“Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Inițiativa este parte din comunitatea internațională “Let’s Do It, World!”.

Conform datelor oficiale, în cei șapte ani de existență, numărul voluntarilor participanți a ajuns la 1,2 milioane, în timp ce 3.300 de persoane au descărcat aplicația dedicată “Let’s Do It, Romania!”. În același timp, 51% din totalul sesizărilor din teren au fost rezolvate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar