full screen background image

O sută de elevi, “rangeri juniori” la fâneţele seculare Ponoare şi Frumoasa

Proiectul „Parteneri pentru ariile protejate – Fâneţele seculare Ponoare, Fâneţele seculare Frumoasa” a ajuns la final.

Proiectul a fost implementat de Fundaţia Speologică „Club Speo Bucovina” în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului, Facultatea de Silvicultură Suceava şi şcolile gimnaziale Bosanci, Ipoteşti şi Moara, fiind finanţat de „Fundaţia pentru Parteneriat” şi MOL România.

Închiderea a fost marcată în cele 3 unităţi de învăţământ din judeţ, partenere în proiect, respectiv în şcolile gimnaziale Bosanci, Ipoteşti şi Moara,

Cu prilejul sărbătorii de final, din perioada 12-15 septembrie, de medalii şi diplome având parte mai mulţi „rangeri juniori”.

Timp de 5 luni, în intervalul aprilie – august, elevii de la şcolile din comunele Bosanci, Ipoteşti şi Moara au participat la diferite activităţi de tip „ranger junior” în cele două rezervaţii.

Cu ajutorul materialelor pe care le-au avut la dispoziţie în laboratorul mobil, respectiv cu binoclu, lupe, cărţi de specialitate pentru identificarea speciilor de plante, dar şi cu sprijinul profesorilor de specialitate, elevii au descoperit mirifica lume a plantelor din rezervaţia cu fâneţe.

Un alt obiectiv al taberelor tematice a constat în dezvoltarea, în rândul viitorilor locuitori ai satului, a respectului pentru valorile naturale din patrimoniul natural local, respectiv cele din rezervaţiile Fâneţele seculare Ponoare şi Fâneţele seculare Frumoasa.

comments

comments




Leave a Reply

avatar