full screen background image

NATO trimite 4.000 de militari în Țările Baltice pentru intimidarea Rusiei

NATO va trimite 4.000 militari suplimentari în țările baltice, începând cu luna mai, pentru descurajearea Rusiei, potrivit RT.com. Decizia a fost luată în cadrul Summitului din Split, Croația, ce a avut loc în acest weekend.

Generalul ceh, Petr Paval a declarat că patru grupuri de luptă vor fi trimise în acestă regiune, în momente diferite din prima jumătate a anului 2017.

”Cu aceste patru grupuri de luptă, noi nu vorbim despre exclusivitatea unei prezențe de formare”, declară generalul Paval.

”Această forță va fi folosită pentru intimidare și, dacă va fi necesar, pentru luptă. Regulile vor fi diferite.”, a mai adăugat acesta.

Petr Paval a mai subliniat faptul că noua forță NATO din Marea Baltică este planificată să fie comandată de la sediul central polonez sub supravegherea Generalului armatei Statelor Unite Curtis Scaparrotti.

Oficialii americani au declarat că aproximativ 1000 de soldați vor veni din Cavaleria Regimentului 2, cu sediul în Vilseck, Germania, urmând să sosească în Polonia până în luna aprilie. În plus, față de contingentul din SUA, care va fi trimis în Polonia, Germania va trimite forțe în Lituania.

De asemenea, Canada va trimite trupe în Letonia, iar Marea Britania în Estonia. Tototdată Norvegia, Danemarca și Franța vor completa și ele aceste forțe.

comments

comments




Leave a Reply

avatar