full screen background image

Primul primar musulman al Londrei îşi exprimă sprijinul pentru Hillary Clinton

Sadiq Khan, primul primar de religie musulmană al Londrei, a declarat că o susţine pe Hillary Clinton în cursa pentru Casa Albă şi a avertizat că abordările anti-musulmane, precum cele prezentate de republicanul Donald Trump, nu fac altceva decât să acţioneze în favoarea reţelei teroriste Stat Islamic.

Aflat într-o vizită în Statele Unite, Khan a susţinut la Chicago un discurs în faţa a peste 250 cadre universitare, diplomaţi şi oameni de afaceri.

Primarul londonez s-a declarat un “mare fan” al lui Clinton, adăugând faptul că spera că aceasta va câştiga alegerile prezidenţiale programate în luna noiembrie.

“Este fără îndoială candidatul cel mai experimentat care concurează pentru a ajunge preşedinte,” a mai spus Khan.

“Ca tată a două fiice, cred că mesajul transmis atunci când cel mai puternic politician din lume este o femeie este fenomenal, şi sper că va câştiga”, a mai afirmat Khan, care, în calitate de primar al Londrei este, fără îndoială, unul dintre cei mai influenţi lideri ai comunităţii musulmane din vestul Europei.

Khan nu l-a menţionat pe Trump în mod direct, însă a atacat ideile prezentate de candidatul republican în ceea ce priveşte imigraţia şi pe musulmani.

“Cred că sugerând că musulmanii nu sunt bineveniţi în Statele Unite, sugerând că fiind musulman nu este compatibil cu a fi occidental, în mod neintenţionat oferă un avantaj pentru Daesh, numită şi ISIS (Stat Islamic n.red),” a declarat Khan, facând indirect referire la părerile exprimate de Trump.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza