full screen background image

Cu profesorul Ioan Bodnar, despre Tabăra Internaţională de Pictură „Bucovina: Trecut, Prezent şi Viitor” de la Rădăuţi!

În perioada 1 – 9 septembrie, Rădăuţiul a găzduit Tabăra Internaţională de Pictură „Bucovina: Trecut, Prezent şi Viitor”, organizată de profesorul Ioan Bodnar în colaborare cu Primăria Rădăuţi, Casa Municipală de Cultură şi Asociaţia Culturaşă „Artă şi Tradiţie”.

Manifestarea a ajuns la a XI-a ediţie, însă este prima organizată la Rădăuţi şi a întrunit cei mai talentaţi artişti plastici din Belarus, Cehia, Slovacia, Ucraina, Ungaria, Lituania, Moldova, Estonia şi România.

Inspiraţi de oamenii locului, de peisajele şi Mânăstirile Bucovinei, pictorii au realizat tablouri pe pânză.

Profesorul Ioan Bodnar a vorbit la VIVA FM Rădăuți despre ideea organizării acestei tabere. Totul a început în anul 2005 când a fost invitat la Kiev la o tabără asemănătoare, numită “Ucraina mea, Ucraina”. Având succes cu propria lucrare pe care a prezentat-o în fața diplomaților din țările participante, din Europa și Canada, a decis să organizeze o tabără internațională acasă, în Bucovina.

Primele zece ediții s-au desfășurat la Vicov, Bivolărie, Gura Humorului, Suceava, Moara, Putna, Horodnic de Sus, și în alte localități sucevene, iar pentru ediția 2016, pictorii străini au fost invitați la Rădăuți. Profesorul Ioan Bodnar a vorbit la VIVA FM Rădăuți despre organizarea Taberei Internaționale “Trecut, Prezent și Viitor” și impresiile cu care pictorii din străinătate au plecat din Bucovina promițând că vor reveni în 2017 la cea de a XII-a ediție.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar