full screen background image

Număr record de turişti pe litoralul românesc

Număr record de turişti pe litoralul românesc. Potrivit unei estimări a Federației Patronatelor din Turism, este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când au fost aproximativ un milion de vizitatori la malul mării, în acest sezon estival.

Acest sezon estival a fost unul profitabil pentru hotelierii de pe litoral, spun reprezentanții Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

Au fost înregistrate creşteri atât al numărului de turiști români, cât și al celor sosiți din străinătate.

„Impresia este de creștere foarte mare datorită lunii august, dar luna mai a fost o lună cu scădere, iar luna iunie a fost cu o creștere foarte mică, de 2 – 3 la sută. Creșteri mari au fost în lunile iulie și august, de 16 – 17 la sută. Per total, estimat până la sfârșitul acestui sezon, care se va încheia pe 17 septembrie, creșterea este de aproximativ 11 la sută la turiști români și 10 la sută la turiști străini, ajungând astfel la un 950.000 de turiști români pe litoral și 50.000 de turiști străini, în structuri clasificate. Este pentru prima oară după 20 de ani când depășim cifra de un milion de turiști pe litoralul românesc”, a declarat prim-vicepreședintele Federaţiei, Dragoș Răducan.

Mai mult, a fost înregistrată o creştere şi în ceea ce priveşte încasările operatorilor din turism, dar nu poate fi estimată o cifră, din cauza diferenţelor mari între staţiuni.

Creșterea numărului de turiști a fost favorizată de factori externi, dar şi de faptul că România este o destinație sigură, „cu produse competitive”.

„În primul rând, trebuie vorbit despre investițiile private. Într-o stațiune așa cum este Mamaia, unde partea de infrastructură a venit să completeze investițiile foarte bune din mediul privat, s-a creat ceea ce se cheamă o destinație care poate concura cu oricare alta, nu numai de pe piețe emergente dar și din altă parte. Dar nu se poate să devenim competitivi numai cu investiții private, fără să facem infrastructura, fără să venim și cu parte de agrement și de petrecere a timpului liber, indiferent de condițiile meteorologice, și fără servicii suport care să susțină toate aceste lucruri. Încă o dată, parteneriatul public-privat pentru ce înseamnă destinații și mai ales litoral este vital. Unde se întâmplă acest lucru este un succes”, a explicat președintele Autorității Naționale pentru Turism, Anca Pavel-Nedea, scrie News.ro.

Potrivit reprezentanţilor federaţiei, turiştii care au ales litoralul românesc, în această vară, au optat pentru ofertele all inclusive.

comments

comments




Leave a Reply

avatar