full screen background image

Material lemnos confiscat de poliţişti, în urma unor verificări şi controale în trafic

Luni dimineaţă, la ora 06.25, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată, prin 112, de un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Putna, despre faptul că o persoană fură lemn din pădure.

Polițiștii deplasați la fața locului, au identificat un bărbat, de 70 de ani, din comuna Putna, cu un atelaj hipo încărcat cu material lemnos.

Bătrânul a declarat faptul că, pe 10 septembrie, orele 17.30 – 18.00, a tăiat și tractat, în livada din spatele locuinței sale, un arbore din specia brad, pe care l-a secționat și încărcat în căruță, urmând să-l comercializeze pe raza orașului Vicovu de Sus.

În urma inventarierii materialului lemnos, specialiștii silvici au stabilit faptul că bărbatul transporta ilegal cantitatea de 1,32 mc de lemn de brad.

Materialul lemnos, în valoare de 300 de lei, a fost predat în custodie Ocolului Silvic Putna, iar bărbatului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “tăiere fără drept” și “furt de arbori din fondul forestier național”, ce va fi soluționat procedural.

Tot luni, la ora 13.40, o patrulă din cadrul Postului de poliţie Cacica a oprit pentru control, pe DC 18, pe raza satului Solonețu Nou, autoutilitara condusă de un bărbat, de 43 de ani, din județul Caraș Severin, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că era transportată ilegal cantitatea de 3,2 metri steri de lemn de foc de esență fag.

Materialul lemnos a fost confiscat și lăsat în custodia Ocolului Silvic Solca, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă, în cuantum 2.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010.

comments

comments




Leave a Reply

avatar