full screen background image

Doi migranți au murit înecați în Dunăre. Alți șase sunt dispăruți

Doi migranți au murit înecați și șase sunt în continuare dați dispăruți după un naufragiu petrecut pe 8 septembrie pe Dunăre, în apele teritoriale bulgare, a anunțat marți poliția de frontieră de la Ruse.

Migranții, veniți din Turcia, au ales să traverseze Dunărea între Bulgaria și România pentru a evita Serbia, unde controalele la frontiere au fost întărite în această vară.

„Patru migranți care se declară cetățeni irakieni au reușit să ajungă pe insula Dobrina (nord-est) joi, înainte de miezul nopții, după naufragiul uneia din cele două bărci” care îi transportau, a declarat Dimităr Ciorbadjiev, șeful poliției de frontieră, potrivit Agerpres.

Duminică, trupurile unui băiat de 5 ani și al unui tânăr de 19 ani au fost găsite la o distanță de circa 20 km în aval, în apele Dunării.

Conform șefului poliției din Ruse, marți continuă operațiunea de căutare a corpurilor altor victime: două fete, un băiat (cu vârste între 1 și 5 ani) și un bărbat.

În pofida gardului ridicat pe o lungime de 100 km la frontiera cu Turcia, Bulgaria a înregistrat în 2016 trecerea a peste 9.000 de migranți ilegali, dintre care 50% afgani, 38% irakieni și 12% sirieni, conform agenției naționale pentru refugiați.

comments

comments




Leave a Reply

avatar