full screen background image

Actul de identitate și dovada plății amenzii de circulație se pot trimite scanate, pe e-mail

Actul de identitate și dovada plății amenzii de circulație se pot trimite, scanate, pe adresa de e-mail creată special pentru eficientizarea activităţii şi facilitarea accesului cetăţenilor la serviciile oferite de poliţie.

Poliția Română operaționalizează prevederile O.U.G. nr. 41 din 2016, privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Atât copia actului de identitate, necesară obținerii unor documente de la poliție (cazier judiciar, avize, atestate etc.), cât și dovada plății amenzii de circulație, se pot trimite, scanate, pe adresele de mail operaţionalizate la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Pe site-ul sv.politiaromana.ro, la secțiunea Utile, puteți găsi butonul special – Trimitere documente scanate. Aici sunt afişate adresele de e-mail unde se pot trimite documente pentru principalele segmente de activitate accesabile în acest mod.

Puteți trimite dovada plății amenzii la e-mailul unității teritoriale din care face parte agentul constatator care v-a sancționat. Plata amenzii nu trebuie să depășească termenele legale stabilite prin OUG 2/2001.

De asemenea, nu mai este nevoie să mergeți cu copie xerox a cărții de identitate, pentru a obține documente eliberate de poliție. Este suficient să transmiteți copia scanată a documentului de identitate pe e-mailul serviciului de unde doriți să obțineți documente.

Documentul scanat trebuie să fie lizibil și să nu depășească în dimensiune 2 Mb.

Pentru a trimite e-mail selectați unul din serviciile de mai jos – apăsați direct pe link sau folosiți adresele de e-mail:

Serviciul Rutier: oug41.2016.sr@sv.politiaromana.ro
Cazier judiciar: cazier@sv.politiaromana.ro
Serviciul Ordine Publică: secretariat.sop@sv.politiaromana.ro
Serviciul Arme Explozivi Substanțe Periculoase: oug41.2016.arme@sv.politiaromana.ro;arme@sv.politiaromana.ro
Serviciul Investigații Criminale: judiciar@sv.politiaromana.ro

Totodată, pentru obținerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicită timbrul fiscal în valoare de 2 lei.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, în situațiile în care cererea este depusă în România.

comments

comments




Leave a Reply

avatar