full screen background image

Petre Tobă poate fi urmărit penal. Iohannis a avizat pozitiv cererea DNA

Președintele Klaus Iohannis a dat joi un aviz pozitiv pentru urmarirea penală a fostului ministru de Interne Petre Tobă, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 8 septembrie a.c., Ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a domnului Tobă Petre, Ministrul Afacerilor Interne în perioada noiembrie 2015 – septembrie 2016, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 280/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 109 alin. (2) din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi Deciziei Curţii Constituţionale nr. 270/2008.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri”, se arată în comunicatul citat.

Direcția Națională Anticorupție a solicitat, săptămâna trecută, urmărirea penală a fostului ministru de Interne.

Petre Tobă este acuzat că, în primăvară, a refuzat desecretizarea unor documente ce aveau legătură cu dosarul DIPI, în care mai multe persoane au fost puse sub urmărire penală. 24 de persoane sunt suspectate în acest caz, unele dintre ele fiind foști șefi ai Direcției. Fostul vicepremier Gabriel Oprea și fostul șef DIPI Gheorghe Nicolae sunt trimiși în judecată tot în acest caz.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza