full screen background image

Liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuc, a semnat decretul de aderare a Transnistriei la Rusia

Liderul regimului separatiste de la Tiraspol, Evgheni Şevciuc, a semnat un decret privind punerea în aplicare a referendumului din 2006, în cadrul căruia 97% dintre participanţii la scrutin au votat pentru independenţa regiunii şi aderarea ei ulterioară la Federaţia Rusă.

La mai bine de 10 ani de la referendumul din 2006, în care majoritatea participanţilor s-au pronunţat pentru independenţa regiunii secesioniste şi aderarea la Rusia, liderul de la Tiraspol a decis legiferarea plebiscitului şi punerea în aplicare a rezultatelor acestuia, scrie Radio Chişinău pe pagina sa electronică.

Astfel, potrivit decretului semnat de acesta, prin stabilirea celor două obiective a fost definit vectorul de dezvoltare al regiunii pe termen mediu şi lung.

În conformitate cu decretul lui Şevciuc, legislaţia transnistreană urmează de urgenţă să fie adusă în conformitate cu cea a Rusiei, sugerând Sovietului Suprem de la Tiraspol şi executivului regional să-şi coordoneze activităţile în acest scop.

Autorităţile de la Chişinău nu au comentat deocamdată acţiunea liderului de la Tiraspol. Însă mai mulţi experţi, printre care şi directorul executiv al Asociaţiei ”Promo-Lex”, Ion Manole, califică iniţiativa drept una populistă, în condiţiile în care în decembrie în regiune vor avea loc aşa-zise alegeri prezidenţiale, iar în acest fel Şevciuc încearcă să obţină capital electoral.

comments

comments




Leave a Reply

avatar