full screen background image

Liberalii rădăuţeni cer ca scandalul numirii managerului Spitalului din localitate să fie anchetat de Corpul de Control al Prefecturii

PNL Rădăuţi solicită ca scandalul din jurul numirii managerului Spitalului Rădăuţi să fie anchetat de Corpul de Control al Prefecturii.

Harababura creată prin demiterea, repunerea în funcţie şi apoi demiterea din nou a managerului Spitalului Municipal Rădăuţi, Dorin Tibeică, i-a determinat pe consilierii locali din partea PNL să ceară lămuriri.

Consilierul Cătălin Miron crede că singurul vinovat pentru acest scandal imens este primarul Nistor Tatar şi nu a ezitat să-l compare pe acesta cu „un comisar sovietic”.

Pentru a lămuri situaţia, liberalii solicită prefectului de Suceava să trimită Corpul de Control, care să verifice dacă s-a respectat legislaţia, iar în caz contrar, să sesizeze celelalte instituţii abilitate, respectiv Poliţie şi Parchet.

„Nistor Tatar confundă Primăria Rădăuţi cu SC Servicii Comunale SA, iar spitalul cu un punct termic. Domnul primar se comportă ca un comisar sovietic, căruia nu-i pasă de lege, ci de interesul său personal. A adus în pragul falimentului SC Servicii Comunale SA şi acelaşi lucru vrea să-l facă astăzi şi cu spitalul. Echipa condusă de managerul Tibeică Dorin a modernizat spitalul municipal, a crescut calitatea şi siguranţa actului medical. Din punct de vedere legal, presiunea fantastică exercitată de primar atât asupra Consiliului de Administraţie al spitalului, cât şi a secretarului Primăriei Rădăuţi cred că va face obiectul unui dosar penal. Este extrem de regretabil ceea ce s-a întâmplat, motiv pentru care consilierii PNL solicită prefectului să trimită Corpul de Control pentru a verifica ce se petrece la Rădăuţi”, a declarat Cătălin Miron.

Toţi membrii Consiliului de Administraţie de la Spitalul Rădăuţi au demisionat din funcţii

Reacţia consilierilor liberali vine după ce, luni dimineaţă, toţi cei trei membri ai Consiliului de Administraţie de la Spitalul Municipal Rădăuţi şi-au prezentat demisiile. Directorul medical, Liviu Dubei, directorul financiar, Rodica Lăcrimioara Gafiţescu, şi directorul de îngrijiri, Doina Ruşti, şi-au înregistrat demisiile la secretariat şi aşteaptă trecerea celor 30 de zile legale pentru ca locul lor să fie luat de alte persoane.

Aceştia consideră că instabilitatea din fruntea Spitalului Rădăuţi nu face decât să aducă deservicii actului medical, iar pentru a sta departe de aceste jocuri murdare politice au decis să nu mai ia parte la mascarada care se petrece ciclic la această unitate. Cei trei spun că şi-au făcut treaba în mod corespunzător şi speră ca situaţia să revină la normal în instituţie, pentru a nu avea de suferit nici personalul medical şi nici pacienţii.

La mijlocul săptămânii trecute, managerul Dorin Tibeică a fost demis printr-un ordin al primarului Nistor Tatar, iar în locul acestuia a fost numit manager interimar consilierul local din partea Uniunii pentru Rădăuţi, Traian Andronachi. Actele nu au fost semnate însă de secretarul Primăriei Rădăuţi, Marinică Sofroni, care a sesizat că demiterea nu s-a făcut în baza unei act al Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Rădăuţi.

În aceste condiţii, cele două acte au fost revocate vineri, 2 septembrie. Luni a avut loc o nouă şedinţă a Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Rădăuţi, în care Dorin Tibeică a fost din nou revocat din funcţie, iar în locul său a fost numit cu titlu interimar tot Traian Andronachi.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar