full screen background image

Clădirea Primăriei Suceava ar putea fi reabilitată termic cu bani europeni

Sediul Primăriei municipiului Suceava ar putea fi modernizat cu finanţare europeană nerambursabilă.

Anunţul a fost făcut de Ion Lungu, şeful executivului municipal, care a precizat că proiectul este în curs de întocmire şi urmează să fie depus în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Lungu: “În bugetul local a fost prinsă o sumă de 100.000 de lei, pentru întocmirea studiului de fezabilitate şi a proiectului ca atare. Vom lucra în perioada următoare în acest sens, ne vom consulta cu specialişti, cu arhitecţi, cu proiectantul iniţial al clădirii, astfel încât să putem face un lucru bun. Finanţarea din fonduri europene nerambursabile este o şansă unică în ceea ce priveşte modernizarea sediului autorităţilor publice locale din Suceava.”

Cu bani europeni se pot face lucrări de îmbunătăţire a izolaţiei termice a anvelopei clădirii, a şarpantei sau învelitoarei acesteia, dar şi intervenţii de reabilitare a şi modernizare a instalaţiilor pentru prepararea şi transportul apei calde menajere, a sistemelor de ventilare şi climatizare.

Cu susţinerea financiară europeană pot fi implementate sisteme de management al funcţionării consumurilor energetice şi achiziţionate şi instalate sisteme inteligente pentru promovarea şi gestionarea energiei electrice.

Totodată, pot fi înlocuite lifturile şi circuitele electrice aferente spaţiilor comune, respectiv scărilor, subsolului, fiind făcute inclusiv lucrări de reparaţii la faţade.

În plus, este finanţată şi înlocuirea corpurilor de iluminat cu altele cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar