full screen background image

Cel puţin trei morţi în inundaţiile din Grecia

În sudul şi vestul Greciei a plouat abundent şi s-au format torenţi pe străzile localităţilor. Potrivit autorităţilor, cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa şi una este dată dispărută. O româncă şi cei doi copii ai ei au fost salvaţi aproape în ultimul moment, în oraşul Igoumenitsa. Sute de case au fost inuntate şi zeci de maşini au fost luate de apă de pe străzi şi aruncate unele peste altele.

Sute de oameni au avut de suferit după furtuna care a lovit sudul şi vestul Greciei. Multe străzi au fost blocate de lemne, pietre şi automobile.

„M-am trezit pe la ora şase pentru că vecinii au început să strige că subsolul a fost inundat iar maşina mea nu mai era în faţa casei”, spune un localnic.

Imaginile suprinse în primele ore ale dimineţii în casele din regiunea Kalamata spun totul. Dulapuri, mese, frigidere şi alte piese de mobilier şi electrocasnice erau aruncate unele peste altele. Pereţii au rămas pătaţi de apa murdară care a atins aproape un metru, iar pe podele a rămas mâl.

„Eram singură în casă, apa a ajuns până aici, la piept. Tremuram toată. Nu mă pot deplasa şi nu

puteam să deschid uşa, nu puteam să găsesc nici măcar cheile să deschid uşa, ca apa să se scurgă. Dormeam în pat când a venit apa şi sunt udă, aproape că m-am înecat”, povesteşte o femeie.

Şi străzile localităţilor şi staţiunilor din vestul Greciei au fost transformate în râuri. Mai multe şosele principale au fost blocate din cauza inundaţiilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar