full screen background image

Concert Tudor Gheorghe – “Toamna simfonic aniversar – 15 ani”, la Casa de Cultură din Suceava

Joi, 13 octombrie, începând cu ora 19.00, Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava concert că invita la un concert susţinut de Tudor Gheorghe – “Toamna simfonic aniversar – 15 ani”.

Biletele costă 80 de lei (60 de lei pentru elevi, studenţi şi pensionari) şi pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultura a Sindicatelor Suceava, intrare B, etajul 1, tel. 0230523718.

Toamna Simfonic s-a construit în urma unor studii îndelungate, după ce Tudor Gheorghe a citit tot ce s-a scris în poezia românească, realizand apoi o selecție inedită. „Construcția spectacolului este dificilă. Nu găsești trei poeme, le pui pe muzică și gata concertul! Eu, ca să fac un spectacol care cuprinde 20 de poeme, trebuie să găsesc minimum 50, din care încep să tai. Și acesta este cel mai dureros lucru, dar așa se construiește…”.

Cum arată toamna copilăriei lui Tudor Gheorghe? „Toamna copilariei mele înseamnă culesul porumbului, serile în care depanușam și apoi ne jucam de-a valma printre știuleți. Satul meu, Podari, fiind așezat pe dealuri, nu exista o gospodărie făra să aibă vie. Era o bucurie foarte mare să plecăm în căutarea strugurilor uitați de culegători prin vii. Toate acestea mi-au marcat copilăria, la modul pozitiv. Partea neplăcuta a toamnei copilăriei mele este drumul către școală prin noroaie, ploile lungi și plictisitoare, când nu aveam ce să facem. Nu erau aparate de radio sau televizoare, aveam doar cărți să citim”.

În ultimele decenii, Tudor Gheorghe și-a creat bunul obicei de a ne răsfăța cu “Anotimpurile poeziei românești”. Fiecare anotimp a fost celebrat alături de sute de mii de spectatori. Iată că “olteanul absolut” revine cu o variantă îmbunatățită a spectacolului “Toamna Simfonic”. Precum un vin de colecție, “Toamna simfonic” a devenit din ce în ce mai bună, odată cu trecerea timpului. După 15 ani, Tudor Gheorghe ne va propune o toamnă dulce, cu buchete muzicale complexe, pe care publicul, după ce o va degusta, o va păstra în colecția sa de amintiri.

2016 10 13

comments

comments




Leave a Reply

avatar