full screen background image

Sucevenii câştigă cu 561 de lei mai puţin faţă de media pe ţară

În luna iunie 2016, sucevenii au pierdut, în medie, 40 de lei din câştigul salarial mediu net, relevă Buletinul statistic lunar dat recent publicităţii de Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava, în conformitate cu care respectivul venit ajunsese la 1.517 lei de persoană, cu o scădere de 2,6% faţă de luna mai.

Potrivit celei mai recente informări a Direcţiei Judeţene de Statistică, la finele lunii iunie a acestui an, comparativ cu aceeaşi lună din anul 2015, câştigul salarial mediu net din judeţul Suceava a înregistrat o creştere 22,3%, respectiv una de 277 de lei.

Pe sectoare de activitate, conform datelor statistice citate, câştigul salarial mediu net a crescut cu 15,5% în agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi piscicultură, cu 22,6% în industrie şi construcţii, precum şi cu 21,6% în servicii.

Totuşi, chiar şi în aceste circumstanţe, lucrătorii suceveni cu contract de muncă au printre cele mai mici venituri de această natură din ţară, câştigul salarial mediu net în judeţul Suceava fiind cu 561 de lei sub nivelul celui de la nivel naţional, ajuns în iunie 2016 la 2.078 de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar