full screen background image

Cea mai mare indemnizație de creștere a copilului a fost suspendată

Cea mai mare indemnizație pentru creșterea și îngrijirea copilului din țară, deținută de un tată din Sibiu, a fost suspendată în urma unui control efectuat la nivelul Agenției Judetene de Plăți si Inspecție Socială Sibiu (AJPIS) și confirmat apoi la ministerul Muncii, informează Turnul Sfatului.

Sibianul care primea lunar 35.000 de euro indemnizație pentru creșterea copilului este un om de afaceri și a avut, din activităţi independente, un venit mediu net de 187.158 de lei pe lună.

Dumitru Ioan Boţa, directorul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Sibiu (AAJPIS) a declarat pentru Turnul Sfatului că plata este suspendată până se va finaliza un control al ANAF, început de comun acord cu persoana vizată.

Surse apropiate Turnul Sfatului spun că sibianul care are cea mai mare indemnizație pentru creșterea copilului este Liciniu Lupu. Acesta este om de afaceri, având printre altele și o societate de consultanță în domeniul fondurilor europene. Deasemenea, Liciniu Lupu este secretar al asociației pe care funcționează Clubul de Baschet Magic Sibiu. A absolvit Colegiul Național Gheorghe Lazăr și este absolvent al Facultății de Științe Economice, promoția 2006.

Un număr de 129.226 femei şi 13.764 bărbaţi au depus, după 1 iulie, dosare pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea şi îngrijirea copilului, cuantumul mediu fiind de 1.404 lei pe lună, dar există şi vârfuri care ajung la echivalentul în lei a 35.000 euro, a anunţat marți Ministerul Muncii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar