full screen background image

Protest al transportatorilor din Suceava, pentru reducerea valorii RCA

Astăzi, la orele amiezii, o parte a municipiului Suceava a fost din nou blocată de protestul transportatorilor care solicită reducerea valorii polițelor de asigurare obligatorie (RCA).

Cele mai mari blocaje s-au semnalat între Șcheia și ieșirea din Suceava spre Fălticeni, coloana auto format întinzându-se pe mai mulți kilometri, din zona Rulmentul până pe bulevardul Sofia Vicoveanca, în apropierea Gărzii de Mediu.

În zgomot de claxoane și goarne, șoferii au rulat cu maxim 30 km/h, blocând sute de mașini mici.

Polițiștii au trebuit să facă față și câtorva incidente, unul dintre protestatari acroșând ușor un autoturism pe bulevardul principal, în dreptul școlii Ion Creangă, situație în care traficul rutier a fost blocat total.

Unul dintre conducătorii auto protestatari, VALERIU IORDACHE, a spus că, pentru cele două tiruri pe care le deține, plătește plătește în total aproape 1 miliard de lei vechi taxe, impozite și accize pe an.

Pe de altă parte, suceveanca SIMONA CIMPOEȘU s-a arătat convinsă că transportatorii au dreptate în ceea ce privește reducerea RCA, dar a completat că blocarea drumurilor nu este o soluție convenabilă pentru toți participanții la trafic.

comments

comments




Leave a Reply

avatar