full screen background image

Începe sesiunea de toamnă a concursului de admitere la USV

Luni, 5 septembrie, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava demarează sesiunea de toamnă a concursului de admitere, care se va desfăşura până pe data de 12 septembrie (fără duminică, 11 septembrie).

În această etapă, oferta programelor de licenţă ale celor 9 facultăţi cuprinde 244 de locuri bugetate şi 958 de locuri cu taxă, 8 locuri pentru candidaţii de etnie romă şi 15 locuri pentru candidaţii originari din Republica Moldova care au susţinut examenul de bacalaureat în România.

Forma de învăţământ la distanţă (ID), beneficiază de un număr de 372 de locuri, repartizate pe 9 programe de studii.

Pentru studiile universitare de masterat, cei interesaţi au posibilitatea de a ocupa 67 de locuri fără taxă şi 690 de locuri cu taxă.

Candidaţii de etnie romă pot candida pe 2 locuri finanţate, iar etnicii români din Republica Moldova mai au disponibile 16 locuri.

Tot în luna septembrie va fi demarat procesul de admitere la studiile de doctorat, pentru care universitatea scoate la concurs 33 de locuri fără taxă (16 cu bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, şi 17 fără bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă).

Acestora li se mai adaugă 67 de locuri cu taxă (pentru forma de învăţământ cu frecvenţă redusă) şi 4 locuri pentru tineri de origine română din R. Moldova, ţări învecinate şi Diaspora (1 loc cu bursă şi 3 locuri fără bursă).

Oferta educaţională a universităţii mai include şi 371 locuri, cu taxă, pentru cele 11 programe de conversie profesională şi peste 1300 de locuri alocate programelor de formare continuă.

Pentru a confirma locul locul ocupat, candidatul declarat admis are obligaţia de a se înmatricula cel târziu până la data de 16 septembrie.

Informaţii detaliate despre Admiterea 2016, actualizate constant, pot fi obţinute consultând pagina www.admitere.usv.ro.

comments

comments




Leave a Reply

avatar