full screen background image

Toate noutăţile de interes din administraţia locală, cu primarul Sucevei, Ion Lungu!

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a fost invitatul emisiunii “Faţă în faţă” de joi, 1 septembrie, realizată de Marius Cocoş în studioul Radio VIVA FM.

Primul subiect abordat a fost organizarea, de către municipiul reşedinţă de judeţ, a Festivalului Uniunii Internaționale de Cinema – UNICA, manifestare la care au participat aproximativ 30 de țări din Europa și din afara acesteia, care au proiectat, timp de o săptămână, peste 120 de filme.

Ion Lungu a vorbit şi despre “Luna diasporei”, eveniment care a cuprins şi o manifestare la înălțime, la aeroportului ”Ștefan cel Mare” din Salcea – „Suceava Air Show” 2016.

Bineînţeles că nu au fost uitate nici viitoarele investiţii: un nou pod peste râul Suceava (pentru care, în acest an, vor fi aprobate locaţia şi indicatorii tehnico-economici), ruta ocolitoare spre Botoşani (care trebuie prinsă în master planul de transport), sala polivalentă (care ar putea fi finalizată în cel mult doi ani de la obţinerea tutror documetelor necesare) sau acoperirea patinoarului artificial.

Edilul-sef a reamintit şi faptul că jumătate dintre apartamentele din municipiul Suceava, adică 15.000, ar trebui reabilitate atât din punct de vedere energetic, cât și pentru a rezista la cutremure. Din păcate, singura posibilitate este reprezentată de proiectele europene, deoarece municipalitatea nu are necesarul financiar. Lungu crede că legislația actuală ar trebui schimbată, astfel încât 60% din bani să vină de la Uniunea Europeană, 25% de la Primărie și 15 procente de la asociațiile de proprietari.

O altă problemă este reprezentată de faptul că licitații în infrastructură în valoare de 10 milioane de euro sunt contestate în municipiul Suceava. Primarul Lungu este de părere că noua lege a achizițiilor publice mai mult îngreunează desemnarea câștigătorilor, crescând șansele pentru depunerea contestațiilor. El a menționat că 8 licitații mari de dezvoltare a orașului sunt blocate, printre acestea numărându-se reparații străzi, amenajare parcări și achiziții autobuze electrice.

Despre toate acestea, şi despre multe alte subiecte din actualitatea suceveană, puteţi afla mai multe ascultând înregistrarea integrală a emisiunii cu primarul Sucevei, Ion Lungu!

comments

comments




Leave a Reply

avatar