full screen background image

Întâlnirea prim-ministrului, Dacian Cioloș, cu vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen

Prim-ministrul României, Dacian Cioloș s-a întâlnit, astăzi, cu vicepreședintele Comisiei Europene, responsabil pentru locuri de muncă, creștere, investiții și competitivitate Jyrki Katainen.

Discuțiile au vizat teme de actualitate de pe agenda Uniunii Europene și de interes pentru România: viitorul Uniunii Europene în contextul Brexit, dezvoltarea economică, crearea de locuri de muncă, fondurile europene, Summit-ul de la Bratislava, E-guvernare.

Premierul Dacian Cioloș a subliniat faptul că: ”România rămâne puternic atașată proiectului european, cu atât mai mult în contextul actual, în care considerăm că este deosebit de importantă promovarea unor proiecte și politici europene, care iau în considerare nevoile cetățenilor, în special în ceea ce privește investițiile, sănătatea, locurile de muncă.”

Accentul discuțiilor a fost pus pe oportunitățile oferite de Planul de Investiții pentru Europa (Planul Juncker), în special în domeniul infrastructurii și cel al sănătății.

Între acestea, a fost menționată asistența tehnică de un milion de euro, pe care Ministerul Sănătății a obținut-o de la Banca Europeană de Investiții, pentru pregătirea proiectelor de investiții în cele trei spitale regionale de la Iași, Cluj și Craiova.
Fondurile provin din platforma de asistență tehnică” European Investment and Advisory Hub”, componentă a Planului de Investiții pentru Europa.

comments

comments




Leave a Reply

avatar