full screen background image

“Festivalul Fructelor de Pădure”, la Coşna, în acest week-end

Primăria și Consiliul Local Coșna organizează, sâmbătă și duminică, cea de-a XI-a ediție a “Festivalului Fructelor de Pădure”.

Sâmbătă, 3 septembrie, începând cu ora 9.00, se vor desfăşura activități sportive, iar duminică, 4 septembrie, de la ora 12.00, va fi sfințit Căminului Cultural, activitate ce va fi urmată de degustări de preparate din fructe de pădure şi activități artistice.

Printre invitați se numără Mirela Petruș, Ionuț Candrea, Valeria și Traian Ilea, Alexandru Brădățan, Laura Haidău, Claudiu Racz, Pamfil Roată, Dinu Robu, ansamblurile „Coșnencuța”, „Nunta Zamfirei”, „Poienița”, „Plaiurile Dornelor” și Asociația Culturală „Speranța”.

„Festivalul Fructelor de Pădure” se organizează începând din 2004, în fiecare an, în luna septembrie.

An de an, gospodinele din comuna Coșna se ocupă de prepararea produselor din fructe de pădure, ca dulcețuri, siropuri, băuturi, prăjituri.

Siropul din conuri de brad, afinata, zmeurata, murata, dulceţurile de zmeură, fragi sau merişoare nu lipsesc din expoziția participanților.

O inițiativă în carul festivalului este organizarea de ateliere de preparare a dulceţurilor şi siropurilor.

Se intenționează ca turiştii să fie invitaţi la culesul fructelor de pădure, apoi să parcurgă tot procesul de fabricare a dulceţei sau siropului şi, la final, să plece acasă cu rezultatul muncii, cu sticla de sirop sau borcănelele de dulceaţă.

cosna

comments

comments




Leave a Reply

avatar