full screen background image

Trei școli din județul Suceava, construite sau reabilitate cu fonduri europene

Inspectoratul Școlar Judeţean Suceava a anuţat că a fost finalizată construcţia noilor corpuri de clădire pentru 3 unităţi şcolare din judeţ: Şcoala Gimnazială “George Tofan” Bilca (clădire nouă, cu 8 săli de clasă), Şcoala Primară Mironu, comuna Valea Moldovei (clădire nouă cu 8 săli de clasă), și Şcoala Gimnazială Gura Putnei (reabilitare clădire).

Lucrările au fost finanţate prin “Programul de Reabilitare a Infrastructurii Şcolare”, derulat prin Ministerul Educaţiei – Unitatea de Management a Proiectelor, cu fonduri de la Banca Europeană de Investiţii şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

În schimb, din cauza reducerii numărului de copii, în reţeaua şcolară a judeţului nu se mai regăsesc grădiniţa Săndeni – Dolhasca și școlile primare Cotârgaşi – Broşteni, Brădăţel – Horodniceni, Lunca – Zamostea, Dumbrăviţa, Ciumuleşti şi Movileni din comuna Vadu Moldovei și Pădureni – Siret.

Ca urmare a restructurării reţelei şcolare de către autorităţile administraţiei publice locale, începând cu anul şcolar 2016 – 2017 vor fi înfiinţate două unităţi şcolare: Grădiniţa cu Program Normal nr. 2 Voitinel şi Şcoala Primară Podu Coşnei – comuna Poiana Stampei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar