full screen background image

Şedinţa Consiliului Local Rădăuţi pe luna august, reprogramată pe 1 septembrie

Şedinţa din data de 25 august a deliberativului rădăuţean, cu 17 puncte pe ordinea de zi, nu a mai avut loc, din cauza consilierilor PNL şi ALDE, dar şi a unui consilier PMP, deoarece aceştia au respins ordinea de zi.

Motivul invocat a fost acela că imediat după citirea acesteia, primarul Nistor Tătar a retras, fără să explice de ce, proiectele de hotărîre privind desemnarea noilor reprezentanţi ai Consiliului Local în Adunările Generale ale Acţionarilor de la ACET şi de la Societatea Servicii Comunale.

După exact o săptămână, primarul Nistor Tătar îi convoacă din nou pe toţi membrii Consiliului Local la şedinţa ordinară a lunii august, dar pe data de 1 septembrie.

Pe ordinea de zi se regăsesc aceleaşi 17 puncte, respectiv rectificarea bugetului local de venituri şi cheltuieli pentru anul 2016 care este prioritară.

Infrastructura stradală, a cărei refacere şi modernizare a început de ceva vreme, necesită o hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiţii „Proiectare şi execuţie amenajare benzi staţionare şi parcare” pe străzile Eudoxiu Hurmuzachi, Calea Bucovinei şi General Iacob Zadik.

De asemenea, este vizată partea de mijloc a străzii Mihai Viteazu şi intersecţia străzilor Bogdan Vodă cu Volovăţului unde se prevede proiectarea şi execuţia modernizării trotuarului cu dale prefabricate din beton de 6 centimetri grosime.
Acelaşi procedeu se va aplica şi pe străzile Calea Cernăuţi, Papetăriei şi C-tin Dobrogeanu Gherea, dacă se vor vota în şedinţa de joi indicatorii tehnico – economici aferenţi acestui obiectiv de investiţii. Un alt proiect de hotărâre ce va fi propus spre votare este pentru modificarea şi completarea HCL nr. 106/ 26 nov. 2015 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2016.

Iniţiatorul proiectelor de hotărâre este primarul municipiului Rădăuţi, Nistor Tătar, care a inclus pe ordinea de zi şi cele două puncte pe care le-a retras săptămâna trecută.

Este vorba, cum am arătat mai sus, de proiectele de hotărîre privind desemnarea noilor reprezentanţi ai Consiliului Local în Adunările Generale ale Acţionarilor de la ACET şi de la Societatea Servicii Comunale.

Tot în şedinţa de joi urmează să se discute trei proiecte de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare  post – mortem domnilor Traian Valentin Postolache, Petru Storoz şi Ştefan Tomovici.

Acestea sunt proiecte de hotărâre ale consilierilor locali rădăuţeni.

Opt adrese venite de la cetăţeni ai municipiului Rădăuţi vor fi dezbătute de aleşii locali în cadrul aceleiaşi şedinţe.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar