full screen background image

Mai sunt suceveni care încă nu şi-au ridicat cardul de sănătate

Potrivit unei informări a instituţiei sucevene, persoanele asigurate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate din România au dreptul – în situaţia deplasării pentru şedere temporară într-un stat membru al Uniunii Europene – la cardul european de asigurări sociale de sănătate.

“Eliberarea cardului european de asigurări sociale de sănătate se face către cetăţenii români asiguraţi care solicită acest document, în vederea acordării asistenţei medicale în statele membre ale UE, conform legislaţiei în vigoare”, se arată în informarea CAS Suceava.

Conform sursei citate, în intervalul 1 ianuarie – 30 iunie 2016, Casa de Asigurări Sociale Suceava a înmânat – la cererea asiguraţilor sau a instituţiilor competente din statele membre ale Uniunii Europene -, 372 de formulare europene de asigurări sociale de sănătate.

Nu în cele din urmă, Casa de Asigurări de Sănătate informează că, în semestrul întâi al anului 2016, în judeţul Suceava au fost înmânate 966 de carduri naţionale de sănătate, iar distribuirea continuă.

Pentru persoanele care împlinesc ulterior vârsta de 18 ani, dar şi în cazul celor care dobândesc pe parcurs calitatea de asigurat, se va continua procesul de tipărire şi distribuire a cardului.

Cardul naţional de sănătate se emite pentru dovedirea calităţii de asigurat şi furnizarea unor servicii medicale, putând fi utilizat numai pe teritoriul României.
Cardul este emis individual pentru fiecare asigurat, termenul de valabilitate fiind de 5 ani.

Asiguraţii care nu au intrat în posesia cardului verifica dacă li s-a emis acest document prin accesarea serviciului pus la dispoziţie de CNAS, la adresa http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html sau se pot adresa direct Casei de Asigurări de Sănătate Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar