full screen background image

A fost identificat și ultimul român dispărut în urma cutremurului din Italia

“Din informațiile pe care le am de astăzi, și acea persoană, care fusese dată dispărută, a fost identificată. Deci, nu mai avem practic persoane dispărute, avem doar aceste persoane care încă sunt spitalizate”, a afirmat Cioloș, după ce a participat la funeraliile de stat organizate în memoria victimelor cutremurului, alături de președintele Italiei, Sergio Mattarella, și de premierul Matteo Renzi.

Prim-ministrul Dacian Cioloș, care se află marți în Italia împreună cu ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, pentru a fi alături de comunitatea de români afectată de cutremur, a precizat că le-a vizitat pe româncele internate, precizând că o persoană a fost externată marți dimineață.

“Am văzut și durere, dar am văzut și optimism și m-am bucurat pentru asta. Am fost la spital în prima parte a vizitei. M-am întâlnit cu doamnele care erau internate acolo. Înțeleg că deja o persoană a fost externată astăzi de dimineață (…) Din doamnele pe care le-am vizitat două sunt în stare bună, una cred că va fi chiar externată zilele următoare. Și e o doamnă care e încă imobilizată la pat, a avut fracturi, dar medicii de acolo mi-au spus că toți sunt recuperabili. Sigur, va fi mai greu probabil din punct de vedere psihic să spun așa ca să treacă peste momentul acesta”, a spus Cioloș.

Premierul a precizat că un psiholog a mers din România în Italia tocmai pentru a fi alături de românii care au nevoie.

“Noi am venit cu un medic psiholog, care va rămâne aici, împreună cu cei de la Ambasadă. Mâine, o să vină și un asistent social care va ajuta atașatul social și pentru muncă care este aici, la Ambasadă, pentru că, dincolo de (…) măsurile de sprijin financiar pe care le-am decis în Guvern ieri, vrem să putem rezolva cât mai rapid și partea birocratică, pentru că oamenii aceștia au nevoie acum, pentru perioada asta de tranziție, de un sprijin inclusiv financiar”, a mai afirmat Cioloș.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar