full screen background image

Proiectul inelului ocolitor Suceava-Botoşani, lăsat fără bani de consilierii locali suceveni

Consiliul Local al municipiului Suceava a votat tăierea sumei de 3 milioane de lei, prinsă în bugetul local la începutul lui 2016, în vederea promovării proiectului de amenajarea cu finanţare europeană nerambursabilă de celei de a doua centuri de ocolire a capitalei de judeţ.

Pentru promovarea proiectului noului inel ocolitor al Sucevei, respectiva rută ar fi trebuit să fie parte a master planului de transport, însă acest din urmă document include doar drumul rapid Suceava-Siret.

La fel, pentru a motiva îndreptarea a 3 milioane de lei din cele 4,5 milioane de lei înspre alt capitol de cheltuieli bugetare, edilul-şef a reliefat că ghidul solicitantului pentru POR nici măcar nu a apărut.

Lungu: “Am făcut apel la parlamentari şi la domnul preşedinte Gheorghe Flutur, să facă demersuri pentru ca ruta ocolitoare Suceava-Botoşani să fie prinsă în master planul de transport. Însă, chiar dacă este prinsă, oricum până la sfârşitul anului nu se mai poate organiza licitaţie. De aceea, vom distribui suma către alte necesităţi.”
Proiectul celei de a doua centuri ocolitoare are în obiectiv traseul DN 85-Ipoteşti-Bosanci-Salcea peste râul Suceava, şi va prelua traficul dinspre Fălticeni înspre Botoşani şi invers, investiţia fiind estimată al 38 de milioane de euro.

comments

comments




Leave a Reply

avatar