full screen background image

Doi români morţi în urma seismului din Italia, patru răniţi și opt dispăruţi

Un seism de 6,2 a lovit puternic oraşul italian Amatrice, iar mai multe persoane sunt blocate sub dărâmături. Seimsul a fost urmat de zeci de replici cu magnitudini între 2 şi 4.2. Cel mai recent bilanţ al victimelor este de cel puţin 247 de morţi, zeci de răniţi şi sute de persoane dispărute. Printre victime se află şi români, a anunţat Ministerul de Externe.
Printre victime se numără foarte mulţi copii, iar sute de persoane au fost rănite. Peste 2.500 de oameni au rămas fără adăpost, în condiţiile în care localităţile Amatrice, Accumoli şi Pescara del Tronto au fost rase, practic, de pe faţa Pământului.De asemenea, printre răniţi au fost identificate alte două persoane de cetăţenie română, în timp ce opt români sunt daţi dispăruţi.
Misiunea diplomatică română menține legătura permanentă cu autoritățile italiene competente și întreprinde demersuri pe toate canalele disponibile, inclusiv prin cele 2 echipe consulare mobile, care se află la fața locului şi acționează coordonat în vederea obținerii de informații cu privire la existența altor cetățeni români, afectați de seism.

comments

comments




Leave a Reply

avatar