full screen background image

Tractoriștii tot mai căutați pe piața muncii

Piața muncii suferă din lipsă de tractoriști, tot mai puține persoane alegând să se specialize în acest domeniu. Fermenele sunt în mare căutare de tractoriștii după ce agricultura a intrat într-o etapă a mecanizării, iar lipsa de doritori face ca și salariul în domeniu să crească.

“În perioada de boom economic erau căutate alte do­me­nii, precum economia sau construcţiile, astfel a rămas ten­dinţa în rândul tinerilor de a se orienta spre activităţi de conducere, care presupun munca la birou, li se pare greu un astfel de job, mai ales pen­tru că presupune un efort fizic“, a spus pentru ZF Mo­nica Toma, direc­tor al unui cen­tru de pre­gătire pro­fesio­na­lă pentru trac­to­rişti situat lângă Bucureşti.

Cursurile de specializare pentru meseria de tractorist costă în jur de 1300-1500 de ron, iar profilul cursanților arată că aceștia au nivel de stiu mediu de 4-8 clase și o medie de vârstă de 25-30 de ani, deși mai există și excepții de persoane care au vechime de mulți ani în agricultură și care aleg să se specialize pe acest domeniu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar