full screen background image

Amenzi de aproape 300.000 de lei şi bunuri conficate de poliţişti, în cadrul acţiunii “Blocada”

Poliţia Română desfăşoară, pe parcursul lunii august, acţiunea “Blocada”, atât pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, cât şi pentru asigurarea unui trafic rutier fluent, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

În această perioadă, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel teritorial se desfăşoară acţiuni preventiv-reactive, la care participă poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliție transporturi, acțiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În activităţile desfăşurate, poliţiştii urmăresc prevenirea comiterii de infracţiuni, asigurarea deplasării în siguranţă dinspre/către punctele de trecere a frontierei, precum şi asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.

În cadrul acţiunii “Blocada”, în perioada 15 – 21 august, la nivelul judeţului Suceava au fost derulate acţiuni punctuale şi au fost organizate 37 de filtre rutiere, fiind constatate 58 de infracţiuni.

Au fost constatate 18 infracţiuni de natură judiciară, 26 de infracţiuni la regimul rutier, 3 infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor şi 11 alte genuri de infracţiuni.

De remarcat faptul că, datorită prezenţei sporite a efectivelor de poliţie în teren, 20 de infracţiuni au fost constatate în flagrant.

În cadrul acţiunilor derulate, au fost identificate şi confiscate 6 arme letale şi neletale.

Au fost aplicate 516 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 297.690 de lei, şi au fost confiscate bunuri în valoare de 119.075 de lei.

În scopul prevenirii evenimentelor rutiere şi impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, au fost aplicate 406 sancţiuni la OUG 195/2002 republicată privind circulaţia pe drumurile publice.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Au fost reţinute 50 de permise de conducere şi au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

POLIŢIŞTII VĂ RECOMANDĂ:

Înainte de a pleca la drum mai lung, trebuie verificată întotdeauna starea tehnică a autovehiculului. De asemenea, este bine să vă interesaţi cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi.

Puteţi obţine informaţii permanent cu privire la condiţiile de trafic rutier şi la eventualele rute ocolitoare, prin intermediul Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Circulaţi adaptând permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Autoturismul trebuie echipat corespunzător. Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelului şi al lichidului de parbriz.

Pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Pentru protecţia autovehiculului, poliţiştii vă recomandă ca atunci când vă parcaţi autoturismul să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi apoi că l-aţi încuiat. Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete.

Nu lăsaţi autoturismul pornit şi neasigurat, nici atunci când îl părăsiţi timp de câteva momente, pentru a face cumpărături mărunte sau în incinta staţiilor de alimentare.

POLIŢIA ROMÂNĂ vă urează DRUM BUN, fără evenimente rutiere!

comments

comments




Leave a Reply

avatar