full screen background image

Peste 43.000 de amenzi, în valoare de aproape 12.000.000 de lei, aplicate de poliţişti în primele 7 luni ale anului

Mai puţine furturi, mai puţine tâlhării, mai puţine infracţiuni stradale duc cu certitudine la ….mai multă siguranţă pentru cetăţeni şi la un climat de normalitate socială.

Prin măsurile operative dispuse ca urmare a analizei permanente a dinamicii fenomenului infracţional, prin demersurile preventive iniţiate de poliţişti şi promovate în mod constant de mass-media şi printr-o atitudine responsabilă a cetăţenilor, după primele 7 luni ale anului se înregistrează mai puţine furturi din locuinţă, din curţi şi anexe gospodăreşti, din societăţi comerciale, de autovehicule şi componente de autovehicule sau furturi de animale.

Măsurile ferme dispuse de poliţişti, inclusiv privative de libertate, documentarea temeinică a grupărilor infracţionale şi reorganizarea itinerariilor de patrulare în zonele urbane au dus la descurajarea persoanelor pretabile la săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie, în special pe perioada verii când se înregistrau cu preponderenţă tâlhării prin smulgerea de obiecte.

De asemenea, activităţile preventive direcţionate în special către grupurile ţintă vulnerabile (bătrâni, copii, persoane care locuiesc în zone izolate, etc.) au dus la reducerea riscului victimal, înregistrându-se o scădere a criminalităţii stradale sesizate la nivelul întregului judeţ.

În primele 7 luni ale anului (în perioada 01 ianuarie – 31 iulie 2016) poliţiştii au intervenit la 11.404 apeluri de urgenţă 112, în 80% din cazuri intervenţia efectuându-se în mai puţin de 10 minute.

Pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, pentru descurajarea şi sancţionarea faptelor antisociale şi pentru realizarea acestui trend infracţional descendent, poliţiştii au aplicat 43.010 sancţiuni contravenţionale (cu 29.649 mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului 2015) în valoare de aproape 12.000.000 lei.

Sunt măsuri ferme luate de poliţişti tocmai pentru ca cetăţenii care respectă legea să fie în condiţii de deplină siguranţă personală şi patrimonială.

Astfel, trebuie amintit faptul că furturile sesizate la nivelul judeţului Suceava, au un trend descendent de 7,99% (-210 fapte) față de 7 luni 2015 iar criminalitatea stradală sesizată a scăzut cu 4,73%.

Au fost sesizate cu 78 mai puţine furturi din locuinţă, cu 33 mai puţine furturi din anexe, cu 19 mai puţine furturi de auto şi componente şi cu 18 mai puţine furturi de animale.

De remarcat faptul că tâlhăriile au scăzut cu aproape 20%.

Acţiunile de prevenire şi combatere a infracţionalităţii vor continua şi în perioada următoare, rezultatele pozitive înregistrate generând un climat de siguranţă civică.

foto activitati de informare putna 2016

comments

comments




Leave a Reply

avatar