full screen background image

Evenimentele din Turcia și din marile orașe europene au readus în atenția românilor vacanțele interne

Evenimentele din Turcia și din marile orașe europene au readus în atenția românilor vacanțele interne, fie că vorbim despre litoral, despre Transilvania, Bucovina, Maramureș sau despre zona montană.

Pe lângă această particularitate a anului 2016, un portal de rezervări on-line a înregistrat în acest an o creștere a numărului de căutări de opțiuni de cazare în destinații estivale, inclusiv în resorturile de la malul mării, dar și către ștrandurile și băile cu ape minerale din zona Transilvaniei.

Topul celor mai căutate stațiuni pentru vacanța de vară include stațiuni de pe litoral, precum Mamaia sau Eforie Nord, dar și stațiuni balneo, precum Sovata, Praid și Băile Herculane.

În lunile iunie și iulie, o mare parte dintre turiștii români s-au orientat spre stațiunile Mamaia, Olimp, Neptun, Vama Veche sau Năvodari, atestate de către Ministerul Sănătății ca fiind cele mai bune plaje din România.

Atractive au fost și plajele sălbatice Vadu și Corbu, alese de turiștii nonconformiști, care au căutat să se relaxeze departe de zonele aglomerate.

O altă destinație preferată de români a fost Transilvania, în special datorită ștrandurilor, băilor și centrelor de tratament cu ape termale din această regiune.
Printre cele mai populare destinații de anul acesta, se numără ștrandul de la Praid, Lacul Ursu din Sovata, Lacul Colibița, Ștrandul Nord Vest Termal Park din Satu Mare, Băile Figa, Aquastar Satu Mare și Ocna Șugatag.

Aceste zone au fost alese pentru relaxare, dar și pentru tratarea unor afecțiuni medicale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar