full screen background image

Ediţia a V-a a Atelierelor „Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare”, la Muzeul de Istorie din Suceava

Muzeul Bucovinei organizează, de luni, 22 august, până pe 2 septembrie, la Muzeul de Istorie, ediţia a V-a a Atelierelor „Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare”.

Prin acest proiect se urmăreşte familiarizarea copiilor cu limbajul şi mijloacele de expresie plastică specific sculpturii, picturii de şevalet şi graficii.

Se analizează lucrările câtorva artişti plastici bucovineni prezenţi în colecţiile Muzeului Bucovinei şi se prezintă aspecte biografice.

Deasemenea, folosind materiale, instrumente şi tehnici specifice fiecărui gen, se încurajează exprimarea sensibilităţii, imaginaţiei şi creativităţii artistice în compoziții proprii.

De această dată, organizatorii vin în întâmpinarea micilor artişti cu 4 ateliere cu tematici, tehnici şi mijloace de expresie diferite tocmai pentru a răspunde cerinţelor participanţilor.

Materialele şi ustensilele necesare desfăşurării atelierelor, precum şi serviciile de lectorat, sunt asigurate de către organizator, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Suceava.

La finalul atelierelor, în luna septembrie, se va organiza o expoziţie cu lucrările realizate în cadrul celor patru ateliere, se vor acorda premii şi diplome de participare tuturor expozanţilor.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza