full screen background image

Autorul atentului terorist din Turcia ce a dus la 51 de morți ar fi un adolescent cu vârsta între 12 și 14 ani

Atacul sinucigaș ce a lovit o nuntă din orașul turc Gaziantep, care a dus la 51 de morți și zeci de răniți, ar fi fost comis de un adolescent cu vârsta între 12 și 14 ani, care era afiliat Statului Islamic, a pus președintele Erdogan, potrivit Associated Press.

“Este clar că Daesh a avea o celulă (teroristă) la Gaziantep sau încerca să-şi facă loc aici,” a declarat Erdogan, folosind acronimul din limba arabă pentru gruparea militantă Stat Islamic. Acesta a mai spus că forţele de securitate turce îşi vor spori eforturile de combatere a teroriştilor, scrie gândul.info.

Atentatul terorist de sâmbătă din Gaziantep este cel mai sângeros atac din ultimul an din Turcia. Pe lângă cele 51 de decese, liderul de la Ankara a mai precizat că 69 de persoane au fost rănite, dintre care 17 în stare critică.

Anterior, Erdogan afirma că nu există “nicio diferenţă” între organizaţia clericului musulman Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat de la 15 iulie, Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi “Daesh (acronimul pentru Stat Islamic în limba arabă), care cel mai probabil poartă responsabilitatea pentru atacul de la Gaziantep.

comments

comments




Leave a Reply

avatar