full screen background image

Trei puncte termice din Suceava ar putea fi modernizate în toamnă

Pe 1 septembrie, se va ţine licitaţia pe care Primăria municipiului Suceava o organizează pentru modernizarea unor puncte termice şi reţele secundare de trasport din reşedinţa de judeţ.

Este vorba despre lotul nr. 1, respectiv de reţelele aferente punctului termic „Zamca IV” şi modernizarea Punctului termic „Parc”, cu o valoare estimată de 9,5 milioane de lei, cât şi despre lotul nr. 2, cu reţele secundare care deservesc Punctul termic „Obcini IV”, cu alocări preconizate de 10,69 de milioane de lei.

Pimarul Ion Lungu, spune că Guvernul a dat drumul la bani cu întârziere şi speră ca după desemnarea pin licitaţie a constructorului să nu apară contestaţiile.

Lungu: “Primăria municipiului Suceava a primit de la Guvern, în acest an, o sumă foarte consistentă, de 8,37 de milioane de lei, adică aproape 2 milioane de euro, contractul fiind deja semnat. Cu banii pe care i-am prins în bugetul local, avem posibilitatea de finanţa aceste lucrări. Suntem la faza de licitaţie, contractul venind destul de târziu, adică la începutul lunii august. Sperăm să terminăm toţi aceşti bani, măcar pe cei de la Guvern, care sunt sume alocate anual şi bineînţeles, în condiţiile în care nu sunt consumate până la sfârşitul anului, se dau înapoi.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar