full screen background image

Primăria Suceava are datorii de 20 de milioane de lei, din cauza slabelor încasări din taxe şi impozite

Primăria municipiului Suceava îşi plăteşte cu întârziere obligaţiile către furnizorii de bunuri, furnizorii de servicii şi prestatorii de lucrări, recunoaşte şeful administraţie locale, Ion Lungu.

Primarul Sucevei a precizat că neplata la timp este cauzată de ritmul scăzut al încasărilor din taxele şi impozitele datorate de contribuabilii suceveni, în special din cele ale persoanelor juridice.

Astfel, potrivit Lungu obligaţiile administraţiei locale se ridică la circa 20 de milioane de lei, restanţele la achitarea acestora fiind vechi de 45 până la de 60 de zile.

În primele 6 luni ale anului 2016, în vistieria locală au intrat doar 50% din sumele fundamentate şi aprobate prin buget de către autorităţile din municipiul Suceava.
Deşi erau aşteptau încasări spectaculoase din amenzi şi penalităţi de întârziere – ca urmare modificărilor Codului fiscal -, acestea au crescut doar cu 6% faţă de intervalul omolog al lui 2015.

Primarul Ion Lungu a recomandat contribuabililor să facă tot posibilul să-şi achite datoriile, întrucât, în caz contrar Primăria, prin Serviciul de executări silite, se va trece la măsuri de recuperare a restanţele de circa 15 milioane de euro, inclusiv prin blocarea conturilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar