full screen background image

Conferinţă de lansare a celei de-a 78-a ediții a Festivalului Uniunii Internaționale de Cinema

Suceava găzduiește, de vineri, cea de-a 78-a ediție a Festivalului Uniunii Internaționale de Cinema.

Festivitatea de deschidere va avea loc la Cetatea de Scaun a Sucevei, începând cu ora 18:00, cu o defilare a delegațiilor participante.

În cadrul unei conferințe de presă, la care au fost prezenți, printre alţii, primarul Ion Lungu, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, dar și președintele Comitetului Unica, Dave Watterson, s-au reiterat principalele obiective ale manifestării, dar și principalele atracții ale județului, ale Bucovinei, care pot deveni oricând o sursă de inspirație pentru realizarea unui film.

Potrivit organizatorilor, la ediția din acest an, a Festivalului Internațional de Film amator vor participa aproximativ 30 de țări din Europa și din afara acesteia, care vor proiecta timp de o săptămână peste 120 de filme.

Acestea au durata între un minut și 60 de minute.

Pe perioada proiecțiilor, care vor începe sâmbătă dimineață, la ora 10.00, intrarea în sala Cinematografului Modern este liberă, în limita locurilor disponibile.

Festivalul UNICA are și o secțiune de tineret, denumită generic, Young UNICA, cuprinzând studenți de profil cinematografic și alți tineri pasionați selectați de țările participante.

Trofeul Festivalului va fi acordat joi, 26 august, în cadrul unei ceremonii.

Programul complet al proiecțiilor îl găsiți pe site-ul unica2016.ro, site ce va fi actualizat permanent.

Ediția precedentă a Festivalului UNICA a avut loc la Sankt Petersburg, iar ediția din 2017 va avea loc la Berlin.

20160818_131103

comments

comments




Leave a Reply

avatar