full screen background image

Spray lacrimogen şi cătuşe necesare pentru liniştirea unui şofer şi a pasagerului din maşină, la Vicovu de Jos

În această noapte, la ora 02.10, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control, pe DN 2H, pe raza comunei Vicovu de Jos, un autoturism care prezenta avarii, condus de un localnic, de 43 de ani.

În maşină se afla, ca pasager, şi un bărbat, de 44 de ani, din localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat inclusiv deplasarea la spital, pentru recoltarea de probe biologice.

Ulterior, conducătorul auto și pasagerul din autoturism au devenit agresivi verbal și comportamental.

Din acest motiv, polițiștii au folosit mijloacele din dotare, pulverizând cu spray iritant lacrimogen spre cei doi și încătușându-l pe bărbatul de 44 de ani.

Întrucât acesta a împiedicat, fără drept, organul de urmărire penală, să efectueze în condițiile legii, un act de constatare, acte procedurale și de urmărire penală, față de bărbatul de 44 de ani se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”obstrucționarea justiției”.

Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de ”refuz sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar