full screen background image

Diaspora pe telefon, aplicaţia de mobil ”MyRo” – Alina Balațchi, unul din cofondatorii ”MyRo”, la Viva Fm!

Aplicaţia “myRO” a fost lansată de un start-up românesc care îşi propune să răspundă unei nevoi primare identificate de toţi cei ce pleacă în străinătate: “Pe cine suni când ai nevoie de ceva?”.

“Ai nevoie de un doctor, avocat, mecanic sau contabil în străinătate, cu siguranţă îţi e mai uşor să lucrezi şi să negociezi cu un român. Exact aşa s-au gândit şi Alina Balaţchi împreună cu Radu Ailincăi, fondatorii aplicaţiei myRO. Împreună cu o echipă de profesionişti cu profiluri diverse, dar cu aceleaşi nevoi, au început dezvoltarea aplicaţiei MyRO, care-şi propune să fie un loc de întâlnire al cererii şi ofertei de servicii oferite şi utilizate de românii din diaspora pentru conaţionali, în cât mai multe ţări în care există o comunitate considerabilă”.

La emisiunea ”Viva Cafe”, inițiatoarea proiectului, Alina Balațchi, a vorbit despre ideea sa, și despre cum încearcă să extindă ideea și proiectele grupului și spre alte piețe:

”La sugestia utilizatorului o să introducem și link-uri de media, radio și tv românesc, pentru a face un produs cât mai complet pentru românii plecați în afara țării, o Românie pe care omul să o aibă la o atingere distanță.”

În prezent, aplicaţia “myRO” are doar câteva secţiuni (servicii, anunţuri şi evenimente), însă a fost concepută într-un mod flexibil şi poate fi adaptată celor mai diverse cerinţe. Oricine accesează myRO şi îşi creează un cont are posibilitatea de a înregistra şi publica propriul serviciu sau anunţ.

Aplicaţia, disponibilă atât pe Google Play, cât şi în App Store, a fost descărcată deja de mai mult de 5.000 persoane şi numărul de utilizatori înregistraţi şi activi este de peste 400.

Echipa care a creat această aplicaţie a ajuns la 28 membri, în mare parte profesionişti români care lucrează în diferite arii de business din Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Qatar, SUA şi Japonia.

”Vreau să construim frumos a poveste a românilor de pretutindeni!”

14054082_1217592094987758_8676168375622771466_n

comments

comments




Leave a Reply

avatar