full screen background image

Furturile de biciclete se înmulţesc. Sfaturi ale poliţiştilor pentru evitarea acestor situaţii

Poliția municipiului Suceava a fost sesizată luni, la ora 23.40, de un localnic, de 53 de ani, despre faptul că, în jurul orelor 22.30, persoane necunoscute i-au sustras o bicicletă.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de neglijența victimei, care în seara zilei de 15 august, ora 22.30, a lăsat neasigurată bicicleta pe partea exterioară a porții unui imobil și a intrat în interior, persoane necunoscute i-au sustras-o, prejudiciul fiind de circa 300 de lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști, pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Având în vedere că, pe timpul verii, tot mai mulţi oameni aleg ca în activităţile zilnice să se deplaseze cu bicicleta, poliţiştii sucevenii vă recomandă următoarele sfaturi preventive pentru a vă feri de un posibil furt:
 asiguraţi tot timpul bicicleta dumneavoastră împotriva furtului, chiar dacă este lăsată pe scara blocului, în apropierea locuinţei, în uscătorii sau în faţa magazinului de unde vă faceţi cumpărăturile;
 dotaţi-vă bicicleta cu dispozitive antifurt;
 legaţi cadrul cu roata din faţă sau spate cu un cablu de oţel sau lanţ, de un obiect fix (stâlp, grilaj, poartă, etc.);
 nu vă lăsaţi bicicletele decât în locuri special amenajate;
 în coşul bicicletei nu vă lăsaţi diferite bunuri ori bagaje;
 păstrează factura și poze cu bicicleta, notează-ți seria cadrului pentru a putea fi identificată și pentru a ne ajuta in procesul de recuperare. Cu seria cadrului, putem verifica dacă bicicleta ta nu a fost vândută în piețele din oraș.

comments

comments




Leave a Reply

avatar