full screen background image

Festivalul “Ochiul de Păun”, la Rădăuţi, între 26 şi 28 august

În perioada 26 – 28 august, se va desfăşura la Rădăuţi Festivalul “Ochiul de Păun”, Târg Naţional la care participă meşteri populari.

“Târgul Olarilor” este organizat de Primăria Rădăuţi, Muzeul Etnografic “Samuil şi Eugenia Ioneţ”, cu sprijinul Casei de Cultura si a ajuns la a XXXIV-a editie.

Alături de olari vor participa şi meşteri populari din alte domenii tradiţionale, ca sticlărie, pielărie, sculptură în lemn, împletituri, ouă încondeiate, cusături populare, iconografie.

“Târgul Olarilor” va fi organizat în Piaţa Unirii din centrul municipiului, în zona pietonală, până la Banca Transilvania.

Este una dintre manifestările care au intrat în tradiţia rădăuţeană şi care antrenează de fiecare dată o mare forţă umană, atât din partea concurenţilor, meşteri olari de pe toate meleagurile ţării, dar şi din străinătate, cât şi din partea vizitatorilor, localnici şi turişti aflaţi în trecere prin zonă.

Evenimentul anual este organizat în scopul promovarii meşteşugului olăritului – tehnică tradiţională din zona Rădăuţiului.

Meșterii populari vor expune spre vânzare obiecte tradiționale, unele cu caracter unicat.

Obiectivul evenimentului vizează stimularea meșterilor populari în vederea producerii și valorificării obiectelor tradiționale specifice zonelor etnografice din care provin, cu predilecție a celor din ceramică.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza