full screen background image

Peste o mie de sancțiuni aplicate de polițiști într-o săptămână în cadrul acțiunii “Estival 2016”

În perioada 15.06-15.09.2016, poliţiştii din cadrul IPJ Suceava, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţie Române desfăşoară acţiunea ,,Estival 2016” toate structurile operative desfăşurând activităţi specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi apărarea patrimoniului public şi privat în localităţile urbane şi rurale, în special în staţiunile turistice şi zonele de agrement.
Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni vizează în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.
De asemenea, acţiunile au ca scop prevenirea actelor de tulburare a liniştii publice şi prevenirea săvârşirii unor infracţiuni cu violenţă în zona barurilor, discotecilor, locurilor de cazare şi a altor locuri pretabile, precum şi identificarea şi combaterea activităţilor cu caracter ilicit în zonele turistice cu aflux mare de turişti, cu precădere în sfera comerţului stradal, dreptului de proprietate intelectuală etc.

În perioada 05 – 11 august 2016, poliţiştii au acţionat cu efective sporite pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului Suceava acţionând zilnic în teren 280 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, de la rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase dar şi luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – IPJ Suceava. În urma activităţilor desfăşurate au fost constatate 45 de infracţiuni, 9 persoană care au săvârşit infracţiuni fiind identificate în flagrant.

Au fost aplicate 1059 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 313.105 lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de cca. 162.000 lei. Cele mai multe sancţiuni – 783, au fost aplicate la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Alte 191 de sancţiuni au fost aplicate pentru fapte privind tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar 30 de sancţiuni au fost aplicate pentru fapte de natură economică. Au mai fost aplicate alte 55 de sancţiuni contravenţionale la alte acte normative.
În perioada de referinţă, poliţiştii au intervenit la 518 evenimente.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, la nivelul judeţului Suceava, zilnic au acţionat 44 de poliţişti rutieri cu 10 autospeciale dotate cu aparate radar. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost reţinute 54 de permise de conducere din care 8 pentru alcool, 18 pentru depăşirea regimului legal de viteză şi 28 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.

Astfel,la data de 05.08.2016, ora 01.50, pe DN 2 E pe raza comunei Vicovu de Jos a fost oprit un autoturism,unde s-a constatat că cel care se afla la volan nu poseda permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere ”.

La data de 08.08.2016, ora 01.00, pe DJ 178 C pe raza comunei Frătăuţii Noi, a fost oprit un autoturism,iar conducătorul auto se afla în stare de ebrietate,acesta fiind cercetat pentru infracțiunea de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice ”.

La data de 10.08.2016, ora 02.50, pe raza comunei Voitinel, a fost oprit un autoturism unde s-a stabilit că, conducătorul auto nu poseda permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere ”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar