full screen background image

Oamenii legii la datorie în acest sfârșit de săptămână

În perioada minivacanței prilejuită de Sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”, pompierii militari suceveni vor fi zilnic la datorie, pentru asigurarea misiunilor specifice orientate spre siguranţa cetăţeanului, bunurilor şi mediului.

Răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat prin intermediul echipajelor de pompieri SMURD, care vor acorda la nevoie primul ajutor medical calificat, în zonele de competenţă ale fiecărei subunităţi de pompieri militari din judeţ.

La nivelul judeţului Suceava, zilnic vor acţiona în perioada 12 – 15 august, 203 poliţişti cu 85 de autospeciale. De asemenea, zilnic vor acţiona şi 10 poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Suceava care vor efectua controale şi patrulări pe 12 trenuri şi în gările şi staţiile de cale ferată.
Măsuri sporite vor fi luate şi în incinta şi zona adiacentă a Aeroportului Internaţional ,,Ştefan Cel Mare” Suceava.
Acţiunile poliţiştilor vizează prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât cetăţenii să se bucure în linişte de această sărbătoare.

Vor fi organizate, zilnic, în această perioadă, 79 patrule de siguranţă publică, dintre care 11 pedestre şi 68 auto.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, 56 de poliţişti rutieri vor acţiona zilnic pe tronsoanele de drumuri naţionale şi europene, utilizând în medie, zilnic, 12 aparate radar şi 24 de autospeciale de poliţie. O atenţie deosebită va fi acordată arterelor rutiere ce converg către Mănăstirea Putna unde se vor organiza activităţi specifice dar şi drumurilor naţionale (DN 17 şi DN2) care fac legătura cu zonele turistice ale judeţului Suceava.

Lor și se alătură și circa 180 de jandarmi care vor asigura măsurilor de ordine publică în zonele în care sunt organizate evenimente cultural-artistice, religioase sau sportive şi la care se estimează participarea unui număr mare de persoane, mai exact la Cacica, Putna, Suceava, Hagigadar, Bădeuți, Ciocănești, Rădăuți. Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc.

comments

comments




Leave a Reply

avatar