full screen background image

A fost inaugurată Căsuța cu zorele la Așezământul de Copii din Rădăuți

Ultima sâmbătă din luna iulie 2016 – Ziua Prieteniei – a fost aşteptată cu bucurie în rândul copiilor de la Aşezământ, întrucât a avut loc inaugurarea ,,Căsuţei cu zorele” (spaţiu recreativ şi de învăţare experenţială), construită de voluntarii din Ciumârna, pe terenul de joacă din incinta instituţiei.
Lucrările au fost desfăşurate pe parcursul a două luni, interval în care copiii au fost implicaţi în activitate împreună cu voluntarii.
Astfel, căsuţa care le înfăţişează copiilor frânturi din tradiţia bucovineană şi din cultura românească şi, cu deosebire, o lucrare de responsabilitate socială, a fost sfinţită de Părintele Director al Aşezământului şi de alţi doi preoţi slujitori în cadrul instituţiei, precum şi de Părintele Dan Ceredeev din Ciumârna – fondatorul Asociaţiei Proiect Pro Europa şi cel care a antrenat echipa de voluntari, împreună cu soţia sa, Daniela Ceredeev.
Proiectul este cofinanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, prin Programul Spaţii Verzi Urbane – 2016, Asociaţia Proiect Pro Europa şi Aşezământul de Copii ,,Sf. Ierarh Leontie”.

(Doina Craiu)

comments

comments




Leave a Reply

avatar