full screen background image

”Zilele Filmului Istoric în Bucovina”, prezente și la Viva Cafe

 Ziua de miercuri a fost plină de informații, la Viva CAFE au venit Emilian Dranca, coordonatorul Festivalul ”Zilele Filmului Istoric în Bucovina” și mascota festivalului Boris.

În perioada 15-25 august, în județul Suceava se va desfășura cea de a II-a ediție a Festivalului ”Zilele Filmului Istoric în Bucovina”, organizat de Asociația Culturală Eric Voegelin în parteneriat cu mai multe instituții locale.

Proiecțiile se vor desfășura în trei locații: Suceava, în perioada 15-17 august (în locațiile: Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul de Istorie și Hanul Domnesc)  Câmpulung Moldovenesc, în perioada 18-19 august (Casa de Cultură și Complexul Aquarius) și Vatra Dornei, în perioada 19-25 august (Casa de Cultură, Sala oglinzilor din Primărie, Grădina Cazinoului din Parcul Central, pârtia Veverița și Centrul Vechi).

”Anul trecut a fost prima ediția a festivalului la Vatra Dornei, anul acesta am dezvoltat proiectul de la 3 la 11 zile, de la un singur oraș la trei orașe. Ne dorim să promovăm ceea ce înseamnă cultura în adevăratul sens al cuvântului, aducând ceea ce este vechi în actualitate, prin mijlocului peliculelor de azi, de ieri. De dorim să oferim o pârghie de promovare a adevăratelor valori.”

Ascultă aici interviul integral cu Emilian Dranca, pe care Iulia i l-a luat astăzi în emisiunea Viva Cafe:

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar