full screen background image

Trupul Reginei Ana va fi adus astăzi în țară

Trupul Reginei Ana va ajunge în ţară astăzi după-amiază. La ora 15.15, sicriul va ajunge la Aeroportul Otopeni, unde va avea loc un serviciu religios.

Majestatea Sa Regele Mihai nu va veni la înmormântarea Reginei Ana. Medicii i-au recomandat Majestăţii sale să rămână în Elveţia, având în vedere starea sa de sănătate, dar şi încărcătura emoţională puternică la care s-ar expune. O decizie luată cu părere de rău, anunţă Casa Regală. La înmormântare va fi prezent, însă, nepotul Reginei, Nicolae Medforth-Mills.

Vor veni şi membri ai unor Familii Regale din străinătate. După ceremonia de pe Aeroport, sicriul va fi transportat cu maşina la Castelul Peleş. Înmormânatarea va avea loc sâmbătă, la Curtea de Argeş.
Regina Ana a devenit un personaj familiar în România abia după 1989. Ana de Bourbon-Parma a intrat într-un moment crunt din istoria României. În ţară se aflau 1 milion de ostaşi sovietici, forţă de ocupaţie.

Instituţiile erau epurate, închisorile erau pline de deţinuţi politici, iar perspectivele ţării sumbre. Occidentul hotărâse să accepte extinderea influenţei sovietice în tot răsăritul Europei până la Berlin. Abdicarea forţată a Regelui Mihai şi exilul au făcut ca nunta sa cu principesa Ana de Bourbon-Parma să aibă loc în Grecia, unde monarh era unchiul regelui Mihai.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza