full screen background image

Peste 80 de mineri de la Exploatarea de Uraniu Crucea au intrat în greva foamei

UPDATE:

118 mineri de la Exploatarea de Uraniu Crucea-Botuşana sunt blocaţi în subteran de 18 ore, iar 83 dintre ei sunt în greva foamei, din cauza incertitudinii privind continuarea activităţii minei din judeţul Suceava, protestatarii având o listă de revendicări pe care au înaintat-o ministrului Energiei.

În prezent, la Exploatarea Minieră Crucea-Botuşana lucrează 640 de persoane.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, se va întâlni miercuri, 10 august, cu vicepremierul Costin Borc, care este şi ministru al Economiei, dar şi cu preşedintele confederaţiei sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, pentru a discuta despre situaţia CNU, precum şi despre planul de restructurare şi reorganizare la Complexul Energetic Oltenia. Discuţiile au lor în contextul protestului minerilor de la Crucea.

83 de mineri de la Exploatarea de Uraniu Crucea din cadrul Companiei Naţionale a Uraniului s-au blocat, de luni seara, în subteran şi au declanşat greva foamei. Ei au revendicări de ordin salarial şi contract de muncă pe minim trei-patru ani.

Prefectul, Constantin Harasim a spus că a informat Ministerul Economiei de situaţia creată şi a arătat că trebuie urmată calea dialogului.
Compania Naţională a Uraniului (CNU) a decis să închidă temporar mina Crucea-Botuşana, considerată o exploatare neeconomică, şi să demareze activităţile necesare pentru începerea exploatării de la Tulgeş-Grinţies, măsuri luate în cadrul noii strategii a companiei.
Alte măsuri luate de companie în ultimele luni vizează identificarea rolului CNU şi a potenţialului de a-şi îndeplini obiectul de activitate, restructurarea companiei în raport de noile obiective, modernizarea proceselor de producţie pentru creşterea randamentelor şi actualizarea şi modernizarea procedurilor şi a proceselor manageriale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar