full screen background image

Incendiu în Suceava

Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava au intervenit, ieri, cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în podul unui bloc de locuinţe, situat pe strada Gavril Tudoraş, din municipiul Suceava. La sosirea echipajelor, ardeau mocnit materiale combustibile din interiorul podului şi exista pericolul de propagare la întreaga mansardă.

Datorită observării şi anunţării în fază incipientă, dar şi a intervenţiei prompte a salvatorilor, incendiul a fost localizat şi lichidat înainte ca flăcările să cuprindă tot acoperişul blocului, cu consecinţele de rigoare. Au ars elemente de construcţie din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 5 metri pătraţi şi s-au degradat astereala din lemn şi învelitoarea din azbociment, pe aceeaşi suprafaţă. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric ce alimenta o instalaţie de iluminat improvizată.

Şi pe această cale, pompierii revin cu un apel către asociaţiile de proprietari pentru verificarea spaţiilor comune din blocurile de locuinţe, în ceea ce priveşte riscurile generate de instalaţiile utilitare, dar şi viabilitatea căilor de evacuare în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar