full screen background image

Vremea se menţine caldă în următoarea perioadă, însă sunt anunțate și câteva ploi

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza mteo pentru următoarele două săptămâni. Astfel, în Moldova, până miercuri, valorile termice se vor situa în general în jurul normelor specifice acestei perioade din an, respectiv temperaturi medii diurne de 28 … 30 de grade și nocturne de 15…16 grade.

În data de 10 august va avea loc o ușoară încălzire, iar media temperaturilor maxime va urca spre 32 de grade, în timp ce media minimelor se va menține la valori de 15…16 grade. Începând cu data de 11 august vremea se va răcori semnificativ, astfel că până sâmbătă, 13 august, se vor înregistra temperaturi sub cele climatologic specifice pentru a doua decadă a lunii august, media maximelor coborând de la o valoare de 30 de grade spre 24…25 de grade. Temperaturile nocturne vor scădea de la valori medii de 16 grade până spre 13…14 grade spre sfârșitul primei săptămâni.

Ulterior, până la finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză, variațiile termice de la o zi la alta nu vor mai fi notabile și se vor înregistra valori apropiate de norme, media maximelor fiind de 26…29 de grade, iar a minimelor de 14…15 grade.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat pe 11 și 12 august, când se vor semnala averse și descărcări electrice, iar izolat se vor cumula cantități de apă mai însemnate. În celelalte zile ale intervalului de prognoză probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi redusă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar