full screen background image

Țigări ascunse în cutii cu prăjituri

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit și confiscat peste 1.430 pachete de țigări, de proveniență ucraineană, ascunse în cutii de prăjituri si în plafonul unui autoturism.

Joi, 4 august a.c., în P.T.F. Siret s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, Gheorghe G., în vârstă de 61 de ani, cu dublă cetățenie română şi ucraineană, conducând cu un autoturism marca Volkswagen. Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra persoanei și bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în cutii de prăjituri, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 140 pachete de țigări diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Tot la P.T.F. Siret, dar in data de 3 august, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, Edhar S., cetățean ucrainean, în vârstă de 26 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes. Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra persoanei și mijlocului de transport si au descoperit ascunse şi nedeclarate, într-un loc special amenajat în plafonul autoturismului, 1.260 pachete de țigări, de proveniență ucraineană, în vederea sustragerii de la controlul vamal. În ambele cazuri, țigările în valoare totala de 1.670 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele in cauza au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. De asemenea, autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost confiscat de către organele vamale deoarece avea confecționat locaș special amenajat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar